Leverantörsreskontra

Leverantörsreskontra

Den traditionella hanteringen av leverantörsfakturor innehåller flera tidskrävande steg. Posten ska öppnas, kopieras, och ankomstregistreras. Sedan tillkommer kontering, attestering och definitivbokning. Genom elektronisk hantering av leverantörsfakturorna kan processen gå från långsam till effektiv. Med Advise elektroniska lösningar sparar du tid och pengar samtidigt som du får en säkrare process för fakturorna.

Jag vill bli kontaktad om Leverantörsreskontra

Två knapptryck med Advise

Med Advise behöver du bara göra två saker – godkänna leverantörsfakturan och godkänna betalning. Vi sköter resten. Bolagets attestrutin sätts upp i flödet för att se till att det alltid är rätt person som attesterar fakturan utifrån belopp, leverantör och befattning i bolaget. När fakturan är attesterad, förs den automatiskt över till bolagets affärssystem.

Elektronisk fakturahantering ger dig tillgång till alla leverantörsfakturor. Du kan, oavsett tid och plats, attestera dina fakturor. Du kan snabbt hitta en specifik faktura, sammanställa inköp per leverantör och skapa listor över de största leverantörerna. Lagring av originalfakturor ingår i tjänsten. 

Oavsett om du har traditionell eller elektronisk hantering av dina leverantörsfakturor kan du vara säker på att våra redovisningskonsulter utför ett effektivt och tillförlitligt arbete.

Boka ett möte idag

Är du eller ditt företag i behov av rådgivning? Vi träffas gärna för att lyssna på vad din utmaning är. Tillsammans hittar vi en gemensam väg framåt!


Advise är en personligare byrå med engagemang och hjärta i Norrbotten. Vi hjälper er och ert företag med rådgivning, revision, ekonomi och skatt.