Ägarförändringar

Ägarförändringar

Vid ägarförändringar behövs ofta rådgivning inom flera olika områden. Advise har mångårig erfarenhet av processen kring ägarförändringar. Vi vet vilka frågeställningar som är viktiga och besitter den erfarenhet och kompetens som krävs för att kunna genomföra förändringen. 

Jag vill bli kontaktad om Ägarförändringar

Värdering, skatt, finansiering och juridik

Hos oss får du hjälp med värderingen och att identifiera vad som påverkar värdet på bolaget. Vi kan också se hur skattesituationen kan optimeras och hur finansieringen kan lösas på bästa sätt. Vi är också behjälpliga med bolagsrättsliga underlag och lösningar på viktiga juridiska frågor.

Projektledning under ägarförändringar

Vi kan biträda med den projektledning som behövs när företag står inför ägarförändringar. Det kan handla om att ägare funderar på att erbjuda en nyckelperson att bli delägare, eller att köpa ut en befintlig delägare. Det kan även vara företag som bedriver likartad verksamhet och där ett samgående skulle kunna vara önskvärt för alla parter. 

Vi stöttar er vid generationsskiften, när nuvarande ägare vill avveckla sitt ägande och låta några anställda driva verksamheten vidare (MBO). En annan situation kan vara att delägare vill dela upp befintlig verksamhet och fortsätta driva varsin del av verksamheten. 

Kreativa lösningar och smidig process

Oavsett vilken er situation är så kan vi ta fram en kreativ lösning som gynnar alla parter.  Det är alltid bra att anlita en projektledare som guidar er och håller uppe tempot genom processen. Ni kan få stöttning i frågor gällande redovisning, skatter, juridik och finansiering. 

Boka ett möte idag

Är du eller ditt företag i behov av rådgivning? Vi träffas gärna för att lyssna på vad din utmaning är. Tillsammans hittar vi en gemensam väg framåt!


Advise är en personligare byrå med engagemang och hjärta i Norrbotten. Vi hjälper er och ert företag med rådgivning, revision, ekonomi och skatt.